Denna blogg ska handla om min trädgård.
Min lustgård. Mitt eden. Mitt paradis. Mitt vattenhål. Min oas.
Min arbetsplats.
Min ögonsten.
Och om de tankar och funderingar jag har och haft kring den.
Om de tankar och funderingar jag har i den.

Om färg och form och mening.
Om arbete och material.


Om lust och fägring. Om trädgården som hägring.
Om lycka och olycka.
Om blommor och blad.
Om djur och natur.
Om fotografering.


Den är ett komplement till min hemsida.
Välkommen att titta in där också!KLICKA GÄRNA PÅ BILDERNA FÖR ATT SE DEM I STÖRRE FORMAT.

DE FLESTA TÅL DET OCH NÅGRA KRÄVER DET.onsdag 1 september 2010

Grönt är skönt


Jag hade ju lovat, att presentera växterna i den nygamla rabatten men först ska ni få se några nytagna foton från min gröna trädgård.
 Detta delvis föranlett av en kommentar jag nyligen fick av en bekant, som uppmärksammat, att jag ev. skulle visa vår trädgård och som tycktes storligen förvånad över detta, eftersom jag ju inte har några blommor i min trädgård.......
Och visst är det mest grönt, åtminstone så här års.


Men några blommor finns det ju.Fler ska ni få se i kommande inlägg.

Dessutom ska jag berätta om ännu ett litet projekt, som vi just nu håller på att slutföra.

16 kommentarer:

 1. Lyckliga blommor som får uppträda på denna vackra scen med de mest fantastiska kulisser.......

  SvaraRadera
 2. Ja Eva, detta är helt magnifikt och speciellt många blommor behövs inte, de olika gröna nyanserna, bladstrukturerna, ljuset allt det är i sig en vacker upplevelse och en formfulländad trädgård i mina ögon.
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 3. Har hört liknande efter att haft öppen trädgård. Men det är ju så att trädgård långt i från är det samma som blomsterhav. Din trädgård är underbar! Översta bilden är makalöst vacker

  SvaraRadera
 4. hm Marie Lithén sa ovan
  blev oväntat anonym

  SvaraRadera
 5. Ooh så vackert! Trädgård är inte blommor, framför allt är det ju en känsla som man ska få, och den får man med råge i din underbara oas! Hälsn mimi

  SvaraRadera
 6. Jag bara älskar din gröna trädgård.
  Hellre för mycket grönt än för mycket blommande växter, känner jag.
  Får ofta höra, speciellt av min mormor, att "du har ju inget som blommar" med besviken röst.
  Näe, kanske inte med skrikiga färger som man ser på en gång, men visst blommar det lite här och där. Det gäller bara att "öppna" ögonen.
  // Camilla

  SvaraRadera
 7. Det finns inte ord för hur vacker din trädgård är.
  Tycker om trädgårdar med vackra blommor men jag faller alltid mest för dom gröna ´rummen´
  Mariana

  SvaraRadera
 8. En trädgårdens elegans beror helt och hållet på hur dess ryggrad och ramar ser ut. Strukturen i din trädgård är för mig otroligt elegant och med de vackra ramar du en gång för länge sedan gav den är den komplett i sig själv. Blommor i olika former blir i din trädgård små juveler, extra blickfång, ljuspunkter. Men din trädgård som helhet klarar sig, enligt mitt förmenande, utan extra juveler. Den är i sig själv som en stor och elegant slipad grön smaragd.
  Kramar från
  Eva

  SvaraRadera
 9. Och du... Jag gillar vad jag ser på det understa fotot!
  Kram igen

  SvaraRadera
 10. En trädgård utan grönt skulle jag iallafall känna mig vilse i... Om jag fick välja grönt eller blommor, skulle jag välja grönt.... Din trädgård är makalöst vacker.... och de blommor som får uppträda hos dig kan skatta sig lyckliga.... Din trädgård innehåller dessutom inte bara grönt, utan också en fantastisk stomme av alla häckar och rum... DET är unikt.....

  Kram Charlotte

  SvaraRadera
 11. Din trädgård är verkligen heeelt fantastisk!!! Som poesi - skulle vilja gå där mellan häckarna och bara låta alla sinnen njuta...

  Underbart inlägg!

  SvaraRadera
 12. Jag niger och tackar er alla för era vänliga ord och för att ni tycker som jag!
  För det är väl uppenbart, att jag hellre väljer gröna häckar än (enbart) öppna rabatter. Att om jag var tvungen att välja en färg, att det skulle bli grönt. Men samtidigt älskar jag blommor. Det får nog bli ett inlägg om det också.

  Tack alla för att ni tar er tid att skriva. Jag började att skriva svar till var och en av er men vi tycks ju rörande eniga i att blommorna inte är det viktigaste. Åtminstone inte i min trädgård.
  Men vi är alla olika och det vore tråkigt om alla trädgårdar vore likadana. Jag kan falla i trance när jag kommer till blommig trädgård, där färg och form smälter samman till ljuv musik.
  Och visst skulle jag vilja ha det så. Också....
  Men inte istället för.

  Eva

  SvaraRadera
 13. Din trädgård är så himla fin att jag inte skulle saknat några blommor.

  SvaraRadera
 14. Jag instämmer med alla ovanstående kommentarer, men sen måste jag fråga; Ett litet silvrigt träd syns på de två översta bilderna. Vad är det?
  Ska bli spännande att se ditt nya projekt.
  Ha en trevlig helg.

  SvaraRadera
 15. Ja ibland får man höra kommentarer så att man blir helt stum... och efteråt, när man är ensam igen, så kommer man på vad man skulle svarat. En bekant till mig kom in i trädgården och sa: "men du HAR ju blommor!!" antagligen pga att jag berättat att jag höll på att göra en trädgård, inte vet jag vad hon sett framför sig? En öken kanske..

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 16. Annelie:
  Jag tror, att den skulle ha fungerat utan blommor men det vore nog väldigt tråkigt om det inte funnits några blommor alls.

  Lotta:
  Trädet är ett otypiskt exemplar av brokbladig pagodkornell, Cornus controversa, variegata.
  Det ska växa i etager, vilket inte vårt lilla träd gör. Anses annars vara ett mycket vackert litet (till medelstort) träd. Vårt träd var flerstammigt och hade några våningar när vi köpte det i början på 90-talet men de understa grenarna dog. Nu tycks det trivas och växer - men mest på bredden.

  Boije:
  Ja, vi tycks ha olika syn på hur en trädgård ska se ut. Ibland är det spännande men ibland känner man sig som om man kom från en annan planet. Dvs. när den som kommenterar inte tycks acceptera, att inte alla har samma inställning.
  Att trädgård är lika med blommor vet väl alla...
  Ha det bra!

  Eva

  SvaraRadera