Denna blogg ska handla om min trädgård.
Min lustgård. Mitt eden. Mitt paradis. Mitt vattenhål. Min oas.
Min arbetsplats.
Min ögonsten.
Och om de tankar och funderingar jag har och haft kring den.
Om de tankar och funderingar jag har i den.

Om färg och form och mening.
Om arbete och material.


Om lust och fägring. Om trädgården som hägring.
Om lycka och olycka.
Om blommor och blad.
Om djur och natur.
Om fotografering.


Den är ett komplement till min hemsida.
Välkommen att titta in där också!KLICKA GÄRNA PÅ BILDERNA FÖR ATT SE DEM I STÖRRE FORMAT.

DE FLESTA TÅL DET OCH NÅGRA KRÄVER DET.lördag 31 mars 2012

Snödroppsdags


Nyss var det nästan sommar.
Kvicksilvret kröp upp mot 20 grader och jag kröp omkring i gräset och fotograferade fjärilar!
Det var fortfarande mars och det var en märklig känsla.
Blåsippor och krokus hade vecklat ut sina kjolar och snödropparna suckade djupt.


Men vi då?
Det här är ju vår tid.
Den tid som är VÅR och BARA VÅR.
Den tidiga våren.
VÅR TID!


Men knappt hade ju de första snödropparna slagit ut, förrän snöklockorna gjorde entré och de ljuvligast av ljuvliga hamnade i skuggan.


För snöklockorna har lite av primadonnestatus medan snödropparna mer påminner om den enkla  "kusinen från landet".


Men nu är det ju så, att jag egentligen älskar just snödropparna över allt annat (det mesta i alla fall), som växer i trädgården.


Jag älskar hur de trotsar snö och kyla för att visa oss, att våren är på gång.
Att det finns hopp.
Jag älskar hur de kämpar när kylan försöker återta sitt territorium och kavat och trotsigt knycker på nacken och sträcker på ryggen.


Trots det måste jag alltså erkänna, att de i år blev något mindre uppmärksammade än de brukar.

Men alls inte inte bortglömda!
De har blivit vederbörligen beundrade och fotograferade så som de blivit alla år vi bott här.
Jag har legat på magen för att göra dem största möjliga rättvisa.


Men jag var inte nöjd med resultatet.
Antingen var det "samma bilder", som redan tagits i hundratal.
Eller så var ljuset inte rättvisande.
Eller så stormade det, så att de svängde och slängde med sina kjolar.


Och inte kunde jag lägga ut sådana bilder av dem på bloggen?


Men jag kan ju inte heller låta bli!
Jag har fotograferat dem och jag skulle vilja visa er alla bilderna.


Så, som man sticker upp foton av sina barn (eller kanske husdjur) under näsan på folk, som egentligen alls inte har något intresse av dem.
Bara för de är sååå fiiina!


Så när nu temperaturen åter sjunkit och det är risk för att vintern kommer att komma på återbesök  också här nere i Skåne, tar jag tillfället i akt:
Här är de:NÅGRA av årets foton  på de allra finaste som finns.
Snödropparna!


Because they deserve it....


18 kommentarer:

 1. Fantastislka fenomenala snödroppar... jag stämmer in i lovsången. Så som hos dig i brinken vid en bäck med bara brunt ikring sig är de som allra vackrast. Krispigare blommor får man leta efter.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ju inte lika förtjust i färg som du och grönt och vitt hade nog (?)räckt länge för mig men framför allt tycker jag, att de fräscha vita snödropparna bland brunt och visset fjorårslöv är oöverträffbart. Det är en syn jag längtar efter och som jag saknar i samma stund den tar slut. Men dessbättre är denna njutning också en aptitretare, en liten försmak av vad som komma skall.
   Kram

   Radera
 2. Det är så vackert och såååå många du har!!!ser gärna fler foton!
  Mariana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många men jag hade så gärna haft ännu fler. Kanske lite olika sorter, som förlängt blomningen. Det gläder mig, att du uppskattar fotona. Jag var lite rädd, att jag borde ha gallrat ännu hårdare.

   Radera
 3. Nydelig snøklokker:) Jeg har fått mange av ei venninne i år, jeg håper de skal trives hos meg, og komme igjen neste år, og årene etter det:) Herlig med slike enger du viser:)
  Men i år, som du sier, har de ikke fått våren for seg selv, og fornærmet kaster de nå allerede blomsten og sier takk for seg... Ett år til neste gang de viser sitt show...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag önskar dig lycka till med dina snödroppar och att de ska trivas och föröka sig villigt. (Och undrar vad snöklockor heter på norska.)
   Jag hade gärna dragit ut på snödroppsblomningen men i år gick det alldeles för snabbt att de fick konkurrens av annat. Men än blommar de hos mig och det lite kyligare vädret kanske kan förlänga njutningen ännu en kort tid.

   Radera
 4. Jag håller med! Fina är dom! Mina dubbla ser ut att bli riktigt stora ruggar! Så nu ska här delas, så jag också kan få ett litet fält! Uscj ja vilket bakslag med - grader. Också denna förhatliga skånks snålblåst!/ Lila-Christina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det bara inte vore så kallt och blåsigt så skulle jag ut och flytta och dela några ruggar, som hade gjort sig bättre på annat håll men idag stannar jag nog inne.
   Tvi vale för dagens väder, snålblåst och snöblandat regn. Huga!

   Radera
 5. Jaaa, snödropparna är ju helt underbara! Jag tar också bild efter bild av dem, jag kan inte få nog, men nu är de överblommade här, lite sorgligt, jag får njuta av de blå istället.
  Ha det bra!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. När du skrev om dina snödroppar hade mina ännu inte öppnat sig men i gengäld blommar de fortfarande här. Och medan åtskilliga av krokusarna tycks ha fått ordentligt med stryk av kylan lyser snödropparna fortfarande.
   Ha det bra du också!
   Kram

   Radera
 6. Snödropparna hos mig är redan på sluttampen, men nu kommer min favorit med stormsteg - vitsippan! Nu är det snart jag som ligger på magen och fotar om och om igen.
  Underbara, stämningsfulla bilder du tar.
  Kram

  SvaraRadera
 7. Tack snälla Lotta! Ännu håller snödropparna ställningen men snöklockorna hänger med huvudet. Krokusarna var på G men tog nog slut med kylan, de blåa mattorna håller på att rullas ut och idag såg jag på min kortkorta inspektionsrunda, att vitsipporna har stuckit upp huvudet och någon enstaka frusen blomma kunde anas. Men de får gärna dröja lite till. En sak i sänder. Och så är jag rädd, att de ska frysa, de små näpnosarna. (Nu höll jag på att säga, att vitsipporna är mina favoriter också men hur många favoriter kan man ha och ändå vara trovärdig?)
  Kram

  SvaraRadera
 8. Visst är snödroppar en favorit!Jag tycker vi bestämmer så här: en favorit för varje dags tycke och tid. Vi gottar oss i möjligheten att välja och så kan vi njuta ordentligt!

  SvaraRadera
 9. Kloka tant O! Det var ett utmärkt förslag, för jag insåg ju nyss, att om jag måste begränsa mina favoriter så kommer jag att få problem! Stora problem.

  SvaraRadera
 10. Snödropparna är bara helt underbara....tyvärr har de blommat färdigt hos mig nu....
  Ha det bra :)

  SvaraRadera
 11. En kort tid ännu.... Men snart är det slut.
  Eller, snart börjar det roliga
  Eller.....?
  Ha en skön vecka!

  SvaraRadera
 12. En helt magisk bildserie på snödroppsdansen i din trädgård. Snödroppar är det enda som blommar i min trädgård då kaninerna ätit upp alla krokusar. Och imorgon får snödropparna konkurrens av snöflingor. Så något trädgårdsväder blir det inte. Men jag njuter ändå av 4 dagars ledighet.

  Önskar dig en skön påsk!

  SvaraRadera
 13. Jag hoppas, att din ledighet blir skön oavsett vad du fyller den med.
  Här har det varit riktigt kallt men ingen snö (peppar, peppar). Några av de vita blommar faktiskt fortfarande men krokusarna är slut. Jag tror, att kylan tog dem. Men de blå mattorna är på god väg och med lite värme kommer de nog att ta över trädgården.
  Själv önskar jag bara, att det blir uppehållsväder, så vi kan få gjort vad vi planerat. Eller... i alla fall lite av det.
  Trevlig och skön påsk till dig också!

  SvaraRadera