Denna blogg ska handla om min trädgård.
Min lustgård. Mitt eden. Mitt paradis. Mitt vattenhål. Min oas.
Min arbetsplats.
Min ögonsten.
Och om de tankar och funderingar jag har och haft kring den.
Om de tankar och funderingar jag har i den.

Om färg och form och mening.
Om arbete och material.


Om lust och fägring. Om trädgården som hägring.
Om lycka och olycka.
Om blommor och blad.
Om djur och natur.
Om fotografering.


Den är ett komplement till min hemsida.
Välkommen att titta in där också!KLICKA GÄRNA PÅ BILDERNA FÖR ATT SE DEM I STÖRRE FORMAT.

DE FLESTA TÅL DET OCH NÅGRA KRÄVER DET.torsdag 19 juni 2014

Midsommarhälsning från Lyngby Prästgård


 

TREVLIG MIDSOMMAR
 
önskar jag alla gamla och nya bloggvänner !
 


 
Det har gått drygt två år sedan förra inlägget.

 

 
Vill först tacka alla, som tittat in sedan dess och/eller hört av sig på olika sätt.


 
 
Orsaken till uppehållet är flera men främst, att vi drabbades av så många och stora motgångar,
 att en redogörelse av dem, skulle ha varit så deprimerande att läsa om att jag avstod.
 
 
 
 
Trädgården är inte vad den varit och fler motgångar väntar runt hörnet.
 

 
Trots det har trädgårds- och livslusten äntligen börjat återvända.
Och en del har vi ju faktiskt gjort mer än att röja upp efter stormfällen och annat.
Just nu tycker jag själv,
 att trädgården riktigt strålar mot mig.
 


 
Därför visar jag nu gärna några nytagna foton av motiv några nog känner igen
men också av ett nytt projekt.

 


Om ni orkar och vill ta del av det som hänt och hur vi försökt lösa det,
 tänker jag ta upp den här bloggen igen.

Klicka gärna på bilderna för att se dem i större format.
Mallen på den här bloggen tillät tyvärr inte större bilder utan att klippa bort en stor del av dem.
 
 
PS: Under tiden som gått  har jag lagt ut mina bilder på en fotoblogg
som några av er hittat till.
 
Mycket tid har spenderats på fågelfotografering och ett urval av mina bilder finns på
Hemsidan.
  
Dessutom finns ett stort antal fågelbilder (av högst varierande kvalitet) på en separat Fågelblogg,
där jag löpande presenterar
de arter jag fotograferat i alfabetisk ordning.
 
Välkomna att ta del av dessa sidor också!
 
 
 
 

19 kommentarer:

 1. Åh, så glad jag blir! Jag har verkligen saknat din trädgårdsblogg men har full förståelse för att du valt bort den en tid - varmt välkommen tillbaka! Dina bilder är som alltid oerhört vackra och det du visar ser underbart ut... Jag ser fram emot nästa inlägg och önskar dig en Trevlig Midsommar / Kram gittan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Gittan! Jag blir som vanligt glad över dina alltid så rara kommentarer. Om det blir en fortsättning på bloggen kommer den kanske inte alltid att bli så munter men jag ska försöka varva ledsamheterna med mera positiva inlägg. Det som passerat har jag ju smält men det verkar vila en förbannelse över vårt trädgårdsliv.
   Ha en fortsatt skön sommar om vi inte hörs av.
   Kram Eva

   Radera
 2. Hej Eva! Så roligt att höra ifrån dig igen, jag har ofta funderat på hur det har gått med din buxbom (och annat). Det ser i alla fall väldigt bra ut på dina bilder, ja, trädgården strålar! Jag ser fram emot fler inlägg!
  Välkommen tillbaka och glad midsommar!
  Kram
  Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Katarina och tack för både din kommentar och dina råd angående buxbomen. Jag ber om ursäkt för att jag inte hört av mig med det har hela tiden hänt nya tråkigheter, som krävt all min tid och ork. Så när vi inte slitit har jag helt enkelt åkt ut till någon sjö eller liknande för att hämta kraft. Hoppas verkligen att det blir lite andrum, så jag kan återgälda det som jag fått av dig och andra.
   Ang. buxbomen ser det bra ut just nu. Vi sprutade i fjor och angreppen syntes upphöra men det kunde ju bero på det torra sommaren. Jag har precis klippt den. Två år utan frisering hade fått den att växa över alla breddar och gångar. Och lite till. Så det var nödvändigt. Den var frodig och fin men klippningen avslöjade förstås en del döda partier. Nu är det bara att be en tyst bön och hålla tummarna. Mera fullständig rapport lär komma om det blir en fortsättning på bloggen.
   Jag hoppas, att du får en skön sommar och att inte heller din buxbom får ett återfall.
   Kram
   Eva

   Radera
 3. Rigtig dejligt at høre fra dig igen og møde din smukke have gennem de stemningsfulde billeder.
  Kh Jørn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lika dejligt att höra! Vet, att du beskrivit hur motgångar måste mötas och också kan vändas till något positivt! Återstår att se hur vi ska lyckas. Välkommen tillbaka!
   Eva

   Radera
 4. Velkommen tilbage, det er dejligt at du er tilbage og jeg både orker og glæder mig til at følge dig og præstegårdshaven igen.
  Rigtig god midsommer:o)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din kommentar! Att du (och andra) har saknat mig och bloggen värmer, ger mig ork och sporrar till nya krafttag. Det gläder mig, att du kommer tillbaka och hoppas, att du inte ska bli besviken på det som kommer.
   Eva

   Radera
 5. Men så är det ju, att det sällan blir som vi tänkt oss. Dina fågelbilder gillar jag skarpt men visst är trädgårderandet också ett skönt tidsfördriv? Jag kommer gärna med uppmuntrande tillrop: Heja, det ser härligt grönt och djungligt ut på bilderna och jag skulle lätt kunna drömma mig bort där. Hoppas du får en skön midsommar i grönskan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Käraste tant!
   Det gläder mig, att du gillar mina fågelbilder! Sådana kommer det förmodligen att bli rikligt av även i fortsättningen. På de andra bloggarna. På trädgårdsbloggen kommer det att handla om trädgård. Men .... det finns ju fåglar trädgården också!

   Sedan måste jag göra invändningen, att mitt eget trädgårderande är alls inget tidsfördriv. Det har varit mitt heltidsjobb (vardag som helg, från arla morgon tills solen gått ner, ofta utan rast) i snart 30 år. Mitt liv, kort sagt. Därför blir trädgårdens kris min egen, när den hotar att dö. Att trädgården lever sitt eget liv, som inte alltid vill som jag, är naturligtvis en del av trädgårdslivet. Skadedjur, växter som inte trivs och dör osv. Men när motgångarna ständigt är av en kaliber i helt annan skala och hotar det, som faktiskt är vårt livsverk, så fick jag välja att se bort. Att tillfälligt lämna trädgården eller höja blicken och titta på fåglarna i de döda träden. Men jag försöker (kämpar) hela tiden se det positiva och anammar glatt den sentens av Kristina Lugn, som du har på din blogg: Många oroar sig i onödan. Sån är inte jag. Jag gläder mig i onödan, Jag tycker det är roligare.

   Och du, jag tar gärna till mig dina uppmuntrande rop!

   Kram

   Radera
 6. Njuter av att återigen få se bilder från din underbara trädgård.
  Kram
  Mariana

  SvaraRadera
 7. Tack igen! Responsen på bilderna (inte minst din) får mig att kämpa lite mer för att komma tillbaka och jag hoppas kunna bjuda på några nya vinklar både foto- och idémässigt.
  Kram
  Eva

  SvaraRadera
 8. Varmt välkommen tillbaka till bloggen Eva! Dina inlägg har verkligen varit saknade. Låter underbart att höra att du hittat tillbaka till trädgårdsglädjen igen.

  Kul att ni tittade förbi hos mig förra sommaren. Det har hänt en hel del sedan dess :-)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla Charlotte! Din kommentar gjorde mig verkligen glad! Behöver jag säga, att du är en av dem, som jag tänkt på med skammens mest djupröda rodnad på mina kinder för att jag inte återgäldat din gästfrihet. Jag har inte ens orkat besöka din blogg men nu ska jag läsa mig tillbaka och se vad som hänt. Är minst sagt nyfiken.
   Kram Eva

   Radera
 9. Har savnet dine innlegg med fantastiske bilder. Du har inspirert meg til å skape en egen hage med litt mystikk og skygge. Gleder meg over at du er tilbake! Lykke til!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack! Så glad jag blir över dina rader och så oerhört roligt om jag kunnat bidra med inspiration. Skugga i trädgården brukar inte vara uppskattat men för mig är det förutsättningen för det ljusspel, som jag själv uppskattar så mycket. Vår egen skuggighet tillhör det, som är hotat och jag har svårt att förlika mig med tanken på en helt solbelyst trädgård men det lär jag återkomma till i framtida inlägg.
   Eva

   Radera
 10. Jag har saknat din blogg och inte hittat de andra sidorna, men glad att det fanns nya vackra bilder nu. Jag blev rädd att du dött eller något annat lika hemskt.

  SvaraRadera
 11. Tack Cecilia för rara ord! Jo, jag lever fortfarande och så ock trädgården om än på sparlåga. Så många nya bilder har inte tagits i trädgården på senare tid men några finns på min fotoblogg: www.minvagmotljuset.blogspot.com, som inte kännetecknas av glassiga trädgårdsbilder. Där finns också en länk till min fågelsida.
  Eva

  SvaraRadera
 12. What you're saying is completely true. I know that everybody must say the same thing, but I just think that you put it in a way that everyone can understand. I'm sure you'll reach so many people with what you've got to say.

  SvaraRadera