Denna blogg ska handla om min trädgård.
Min lustgård. Mitt eden. Mitt paradis. Mitt vattenhål. Min oas.
Min arbetsplats.
Min ögonsten.
Och om de tankar och funderingar jag har och haft kring den.
Om de tankar och funderingar jag har i den.

Om färg och form och mening.
Om arbete och material.


Om lust och fägring. Om trädgården som hägring.
Om lycka och olycka.
Om blommor och blad.
Om djur och natur.
Om fotografering.


Den är ett komplement till min hemsida.
Välkommen att titta in där också!KLICKA GÄRNA PÅ BILDERNA FÖR ATT SE DEM I STÖRRE FORMAT.

DE FLESTA TÅL DET OCH NÅGRA KRÄVER DET.torsdag 21 januari 2010

Att fånga tidens och fåglarnas flykt


Oj, vad tiden flyger iväg. Och fast jag längtar efter våren, får jag nästan panik av hur fort tiden svissar förbi. Vi är redan i slutet av januari och det var ju så mycket jag skulle göra innan vårbruket sätter igång. Jag skulle njuta av massor av olästa böcker, bygga ut min hemsida, röja och rensa i alla skrymslen och vrår här hemma, laga, lappa och måla och så planera och förbereda för den sommar som snart är här.
Och så sitter jag mest framför datorn och leker, när jag inte sitter på pass för att fånga en flygande, liten sparv på bild. Nej, jag har fortfarande inte gett upp! Jag försöker fortfarande få till skarpa foton på de bevingade, små vännerna. Och de blir fortfarande allt annat än skarpa. Till och med om de sitter still. Varpå jag jämför med alla fantastiska foton på bloggarna jag besöker och blir än mer besatt: Jag ska också kunna. Men långsamt börjar jag intala mig själv, att det möjligen ändå är så, att min utrustning inte räcker till för vad jag vill göra. Att jag, som vanligt, gapar över för mycket. Och ändå tycker jag, att jag har en bra kamera. Den finaste jag haft. Som tröst leker jag med de usla resultat jag åstadkommit och gör ”Bilder” av dem i Photoshop istället. Photoshop, denna fantastiska leksak för bildälskare. En avancerad variant av asken med kritor, som man blev så glad åt som barn. Och med fingrar krokiga av värk är det en gudagåva, att kunna måla utan att behöva hålla i kritan.

PS. Det blev ingen sparv det blev en trast.....

7 kommentarer:

 1. Om det är något jag har lärt mig så är det att lagning, lappning, rensning och röjning aldrig springer sin väg utan alltid troget väntar på att bli gjort. Kan alltså göras närhelst man har lust och det måste inte vara just denna vintern!
  Lek med datorn! Sitt på pass och fånga fåglarna i flykten! Att göra det som känns meningsfullt och roligt det är det som är det viktiga - inte att röja och lappa och laga.
  Kram från mig på åsen.

  SvaraRadera
 2. En bild måste inta alltid vara skarp för att vara fin :)

  SvaraRadera
 3. Ja du fåglar är ej lätt. Jag fuskar ju med att öva här inne på duvan som jag har lös ibland. Men den flyger så snabbt...
  Hoppas du får en riktigt fin helg./Gela

  SvaraRadera
 4. Jag vågar inte börja med fotoshop för då är man väl fast vid datan och det har jag inte tid med.
  Ha det bra
  Mariana

  SvaraRadera
 5. Jag är glad att fåglar inte riktigt tillhör mina favoriter bland djuren...för då känner jag att jag inte heller behöver fånga dem på bild! :) Skämt å sido, håller med ovanstående; en bild behöver inte ha extremt bra skärpa för att vara bra!
  Men jag har också "problem" med mitt fotograferande; jag jagar ofta ljuset (som du nog redan vet) och det ilar attans så snabbt. I alla fall den här årstiden. Man hinner ofta inte ens hämta kameran.

  Trevlig lördag!

  SvaraRadera
 6. Wow vilken fin blogg du har, ska genast kika lite extra på den!

  Ha en toppenfin dag!
  Kram Gunilla i Singapore

  SvaraRadera
 7. Skogseva:
  Det finns en gräns för hur länge man kan skjuta det oundvikliga framför sig…….

  AnnCharlotte:
  Jag instämmer. Ibland kan just det suddiga framhäva det viktiga i bilden. Men jag vill gärna själv kunna avgöra när. Dvs. jag vill kunna ta den skarpa bilden.

  Gela:
  Jag övar och jag övar. Och lite bättre blir det.

  M/S Design:
  Ja, det är lätt hänt. Tiden springer aldrig så fort, som när jag fastnat i något projekt framför datorn.
  Det har hänt åtskilliga gånger, att natten hunnit bli morgon innan jag insett hur länge jag faktiskt suttit där.

  The Secret Garden:
  Ja, för att fånga ljuset krävs verkligen, att man har kameran vid sin sida hela tiden. (Och det gäller fåglarna också.) Men dina bilder är mästerliga. Du kan konsten!

  A home far away:

  Så roligt, att du hittat ända hit! Ha det bra själv också!

  Kramar till er alla!
  Eva

  SvaraRadera